Prihoda s.r.o. je češka tvrtka u potpunosti specijalizirana za proizvodnju tekstilnih kanala i difuzora namijenjenih za dobavu i distribuciju zraka. Klijentu pružaju ekskluzivnu uslugu po mjeri skrojenih rješenja; jedinstven spoj vrhunske tehnologije i modernog dizajna, visokotehnološku opremu idealnu za specifičnu distribuciju zraka. Prvi su u svijetu uveli tekstilne mikorperforacije, odsisne kanale, pravokutne presjeke, kanale prilagodljive dužine, podesive sapnice i koljena, unutarnje prigušnice i međusekcijske regulacije raspodjele distribuiranog zraka. Mogućnost primjene tekstilnih kanala je vrlo široka; od skladišnih hala i industrijskih pogona, sportskih dvorana i bazena, do finih interijera poslovnih i ugostiteljskih objekata.

Kao ekskluzivni zastupnik tvrtke Prihoda našim klijetima nudimo nadtlačne distribucijske sisteme (tekstini kanali i difuzori) i negativne odsisne kanale za izbacivanje zraka iz prostorija prilagođene individualnim zahtjevima klijenata i specifikacijama prostora.

Glavne prednosti tekstilnih kanala u odnosu na limene su:
1. ekonomičnost i brzina – jeftiniji i do 70%; značajno manja težina samih kanala smanjuje troškove transporta i montaže, kao i vrijeme montaže koje je skraćeno za 80%
2. higijena – lako su čistivi i perivi u standardnoj perilici rublja
3. ekologija – izrađeni su od reciklirajućih materijala
4. način distribucije – linearna distribucija zraka po cijeloj dužini kanala putem mikroperforacija i perforacija
5. estetika – dizajnom su uklopljivi u svaki interijer; zahvaljujući širokom spektru boja i oblika mogu biti istaknuti detalj ili nezamjetano uklopljeni u interijer
  • Dijagram distribucije zraka
   Dijagram distribucije zraka
   Mogućnosti distribucije zraka
   Distribucija kroz perforacije od 4mm
   Distribucija zraka kroz mikroperforacije po cijelom obodu kanala
   Prikaz bočnog strujanja zraka
   Prikaz ispuštanja zraka iz difuzora
   Distribucija zraka kroz mikroperforacije po dijelu kanala
   Usmjerena distrubucija putem malih sapnica
   Usmjereno strujanje zraka kroz mikroperforacije
   Sapnice
   Sapnica za veći domet strujanja zraka
   Damper prigušnica za balansiranje
   Džepovi za usmjeravanje strujanja
   DeDa tekstilni pokrivač za odmrzavanje isparivača
   Odsis zraka
   /
   DISTRIBUCIJA
   Kako bi distribucija zraka odgovarala traženim specifikacijama prostora naš projektni tim vrši precizne izračune potrebnih promjera i dužina te posebice veličina i smjerova perforacija, prema određenim parametrima zraka i prostora. Laserki oblikovane perforacije moguće su na bilo kojoj poziciji oboda kanala, a kombinacije veličina i pozicija perforacija osigurava gotovo beskonačne mogućnost načina distribucije.
   Male perforacije s promjerom od 0,2 mm do 0,4 mm - mikropreforracije (Prihoda patent) – koriste se prvenstveno za difuziju zraka malom brzinom. Serije od 4 mm promjera, zvane perforacije, koriste se za usmjerenu dobavu zraka. Prilikom izračuna dobave zraka u obzir je potrebno uzeti razliku u temperaturi dobavnog zraka i temperature prostorije.
   Difuzor s membranom specifičan je jer omogućava dva različita načina distribucije zraka u jednom kanalu; za grijanje, odnosno hlađenje zahvaljujući membrani koja je pokretana servo motorom. Odsisni tekstilni kanali mogu biti samo pravokutnog ili trokutastog poprečnog presjeka.
   Napetost tekstila prilikom odsisa postiže se napinjanjem bridova pomoću sistema ukrućivanja (profili i navojne šipke).
  • Kružni tekstilni kanali - industrija
   Kružni tekstilni kanali - kuhinjski prostor
   Kružni tekstilni kanali - skladišni prostor
   Kružni tekstilni kanali - sport
   Kružni tekstilni kanali - sport
   Kružni tekstilni kanali - staklenik
   Kružni tekstilni kanali - ugostiteljstvo
   Kružni tekstilni kanali - uredski prostor
   Kružni tekstilni kanali u tvornici Prihoda
   Polukružni tekstilni kanal - IT
   Polukružni tekstilni kanal - sport
   Boje tekstilnih kanala
   Ulazni adapter - sistem Y
   Prikaz perforacija na tekstilnom kanalu
   /
   OBLIK
   Velik izbor oblika omogućuje korištenje tekstilnih kanala u raznim prostorima s višestrukom namjenom. Kanali mogu biti kružnog, polukružnog, četvrtkružnog, pravokutnog i trokut oblika. Nadalje, postoji segmetni tip kanala čija je dubina podesiva te sektor tip kanala koji je namijenjen za uglove prostorija. Moderni dizajn očituje se u velikom izboru boja i oblika tekstilnih kanala te su time pogodni za široku implementaciju; od skladišnih hala i industrijskih pogona, sportskih dvorana i bazena, do finih interijera poslovnih i ugostiteljskih objekata.
  • Aluminijski profil
   Dodatni zatezač kanala
   Dodatni zatezač kanala
   Lukovi za trajno držanje oblika kanala
   Odsisni difuzor
   Osnovni montažni materijal
   Plastična koljena omogućuju prilagodbu kanala svim tlocrtnim rješenjima
   Plastična koljena su lagana i jednostavna za montažu
   Plastična ovjesna kukica
   Pozicija membrane kod grijanja
   Profil
   Vitlo komplet za lako skidanje-postavljanje kanala
   /
   MONTAŽA
   Montažni proces je vrlo brz i jednostavan, vrijeme montaže je skraćeno za više od 80% u odnosu na vrijeme potrebno za montažu krutih limenih kanala. Nudimo prema narudžbi izrađen ovjesni sistem koji sadrži svega nekoliko jednostavnih dijelova za spajanje.